Rusya işgal ettiği Kırım topraklarında tatbikata başladı.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki işgalci Rus silahlı kuvvetleri, hava savunma füze sistemlerinin katılımıyla yarımadada askeri tatbikat düzenliyor. İşgalci Rus kuvvetlerinin tatbikatı “Opuk” eğitim sahasında (Kırım’a bağlı Kerç kasabasında) başladı.

Rus ordusu, işgal altındaki Kırım ve Krasnodar bölgesinde tatbikat gerçekleştirecek. Tatbikata, 1200 paraşütçü ve 250 adet askeri teçhizat katılacak. Ayrıca tatbikat kapsamında, atış talimlerinin yapılacağı belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, tatbikata ilişkin, “Havadan saldırı, topçu ve radyasyon, kimyasal ve biyolojik savunma birimlerinin muharebe ateşlemesinin yanı sıra arazinin bir bölümünün mayınlarından arındırılması ve birliklerin hava saldırı silahlarından ve insansız hava araçlarından korunması tatbik edilecektir. Askerler, farklı mesafelerde hedefleri vuracak” açıklamasına yer verdi.

Öte yandan, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da işgalci Rus silahlı kuvvetlerinin tatbikatına, Rus Hava Kuvvetleri Komutanı Andrey Serdikov’un da katıldığı duyuruldu.