Daha önce Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tehdit eden Rus kuklası Kadirov’un, Çeçen İçkerya Cumhuriyeti sembollerinin kullanımını yasakladığı ileri sürüldü.

Sosyal medya platformu Twitter’dan paylaşımda bulunan Cecenarsiv isimli kullanıcı, Kadirov’un Çeçenistan'da "Kurt" gibi Çeçen İçkerya Cumhuriyeti sembollerinin kullanımını yasakladığı iddiasında bulundu.

KADİROV, PUTİN’E BAĞLILIĞINI SUNMUŞTU

Rusya Federasyonu’na bağlı özerk Çeçenistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, sosyal medya hesabından yayınladığı video mesaj yoluyla, ülkesinin Putin olmadan bir ay bile dayanamayacağını söylemişti.

Son 7 yılda Çeçenistan için tek bir petrol yatırımcısı dahi bulamadığını belirten Kadirov, “Çeçenistan kendi başına para kazanamıyor. Bölgede ne gaz, ne ışık, ne petrol var. Bu yüzden Rusya buraya yılda 300 milyar ruble kaynak ayırıyor” demişti.

Daha önce de Putin’i ömür boyu devlet başkanı seçme önerisinde bulunan Kadirov, Çeçenistan’ın günlük faaliyetlerine Rusya olmadan bir ay bile devam edemeyeceğini öne sürmüştü.

TÜRKİYE’Yİ ÖCALAN’LA TEHDİT ETMİŞTİ

Rus beslemesi Kadirov, Aralık 2021’de yaptığı bir açıklamada, Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyp Erdoğan'a yönelik küstah tehditler savurmuştu.

Kocaeli'nin Körfez Belediyesi tarafından tamamlanarak hizmete açılan Cevher Dudayev Parkı, Rus kuklası Kadirov’u çılgına çevirmişti.

Parkın açıldığı haberlerin yayılması üzerine, sosyal medya hesabından açıklama yapan ve Çeçen İçkerya Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı Dudayev'i “terörist” olarak niteleyen Ramazan Kadirov, Türkiye'yi teröristlere destek vermekle suçlamıştı.

Çeçenistan’dan Türkiye’ye iltica eden kişilerin korunduğunu öne süren Kadirov, ayrıca Kocaeli’nde açılan parka misilleme olarak Çeçenistan’da da bir parka PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın ismini vermekle tehdit etmişti.