Ukrayna-Rusya savaşı tüm şiddetiyle devam ederken, Rus donanmasının Ukrayna ordusu karşısında verdiği zayiat gündemden düşmüyor.

Rusya’nın Karadeniz Filosu’nda yer alan amiral gemisi Moskova kruvazörünün 14 Nisan'da dramatik şekilde batırılmasının ardından yeni bir iddia daha gündeme geldi.

RUSYA'DAN KURTARMA OPERASYONU

Ukrayna ordusunun, Rus donanmasına ait Amiral Grigorovich sınıfı Makarov firkateynini vurduğu belirtildi.

Neptün füzeleriyle vurulan 409 metrelik Amiral Makarov gemisinin Yılan Adası yakınlarında yandığı bildirildi. Rusya gemi için kurtarma operasyonu düzenlerken, bölgeye çok sayıda uçak ve geminin sevk edildiği öğrenildi.

BAYRAKTAR TB2'LER ETKİN OLARAK KULLANILIYOR

Geminin, Moskova kruvazörünün batırılmasının ardından Ukrayna ordusundaki topçu birlikleri ve drone operatörleri için en önemli hedef haline geldiği ifade edildi.

Ukrayna tarafından kullanılan Türk yapımı Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) Bayraktar TB2’lerin son günlerde bölgede icra ettiği görevlerin arttığı belirtilmişti.

Yılan Adası'ndaki Rus muhabere istasyonu ve Strela-10 hava savunma sistemlerinin 30 Nisan'da TB2'ler tarafından imha edildiği ortaya çıkmıştı.

KIRIMLI POLİTİKACIDAN SON DAKİKA TWEET'İ

Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi Ahmet Özay, sosyal medya hesabından Rusya deniz kuvvetlerine ait Amiral Makarov fırkateyninin Ukrayna tarafından batırıldığını öne sürdü.

Karadeniz'den görüntü paylaşan Ahmet Özay, paylaşımında, ''Rusya deniz kuvvetlerine ait Amiral Makarov fırkateyni Ukrayna tarafından İzmail açıklarında Neptün füzesi ile batırıldı. Arama gemisi ve helikopterler olay yerinde. Haber resmî kaynaklarca henüz doğrulanmadı. #Makarov #Rus donanmasının kaybettiği 11. gemi.'' dedi.

MOSKOVA KRUVAZÖRÜ BATIRILMIŞTI

Ukrayna ordusu, Rus donanmasının amiral gemisi Moskova’yı 14 Nisan’da Neptün füzeleriyle vurduklarını ve gemide yangın çıktığını iddia etmişti.

Rusya ise aynı gün gemide yangın çıktığını doğrulamış, fakat kruvazörün yüzer durumda olduğunu belirterek iddiaları yalanlamıştı.

Sonraki süreçte Moskova kruvazörünün Ukrayna ordusu tarafından atılan füzelerin isabet etmesi sonucu oluşan hasar nedeniyle battığı kesinleşmişti.