CNN Kıdemli Muhabiri Frederik Pleitgen, Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırski'nin kendilerini Rus işgalinden kurtarılan Çernobil Nükleer Tesisine götürdüğünü sosyal medya hesabından duyurdu.

Tesiste inceleme yaptıklarını belirten Pleitgen, nükleer tesiste çalışan Ukraynalılara kötü muamele yapıldığını ve buradaki askerlerin yaklaşık bir ay boyunca tesisteki bomba sığınağında 170 Ukraynalı askerin tutulduğunu belirtti.

Işıksız, kötü hava koşullarında ve iletişimin mümkün olmadığı bir sığınakta Ukrayna polisi, ulusal muhafız ve ordu birliğinden askerlerin tutulduğunu belirten Ukrayna İçişleri Bakanı, buradaki askerlerin zorla Rusya'ya götürüldüğünü ve şu anda kendilerinden bilgi alamadıklarını belirtti. Ayrıca Bakan, Rus askerlerinin Ukraynalılara ait değerli eşyaların ve cep telefonlarının çalındığı bilgisini verdi.

RADYASYONA MARUZ KALDILAR

CNN Muhabiri Pleitgen, Rus askerlerinin radyasyona maruz kaldığına dair kanıtlar buldukları bilgisini verdi.

Rus askerlerinin radrasyon açısından dünyanın en kirli alanlarından biri olan Kızıl Orman'a girdiğini belirten Pleitgen, Kızıl Orman'ın kenarında buldukları askeri yiyeceklerin ambalajlarında radyasyon seviyelerinin çok yüksek olduğunu duyurdu.

Pleitgen, Rus askerlerinin Çernobil'de yaşanan nükleer felaket sonrasında yardım eden trafik polisinin anıtı haline gelen Lada marka otomobile de ateş ettiğini çektiği fotoğrafla takipçileriyle paylaştı.