Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması kapsamında tutuklanan Sedef Kabaş'ın sözleri nedeniyle Tele 1'e 5 kez program durdurma ve üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı.

UĞUR DÜNDAR’IN PROGRAMI YASAKLANDI

TELE 1’de yayınlanan Uğur Dündar’ın sunduğu Demokrasi Arenası programının da beş kez durdurulmasına karar verdi. Programın sunucusu Dündar’ın bir ay boyunca TELE 1 ve başka bir kanalda program yapamayacağı bildirildi.

RTÜK İzleme Uzmanı söz konusu kararını, Anayasa’nın 6112 Sayılı Yasa, Basın Kanunu ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile uluslararası içtihatlara dayandırdı.

FOX TV’YE İDARİ PARA CEZASI

TELE1’e yüzde 5 para ve Demokrasi Arenası programına 5 hafta yayın durdurma cezası verilirken, FOX TV'ye ise Ana Haber Sunucusu Selçuk Tepeli'nin açıklamaları nedeniyle yüzde 3 para cezası verildi.

RTÜK Üst Kurulu’nun olağanüstü toplantısından, FOX TV Ana Haber Sunucusu Selçuk Tepeli’nin Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın icraatına yönelik eleştirileri nedeniyle kanala “toplumda özgür kanaat oluşmasını” engellediği iddiasıyla yüzde 3 idari para cezası çıktı.

RTÜK tarafından yapılan açıklamada, alınan kararların oyçokluğuyla verildiği kaydedildi.