İBRAHİM FİDAN / ORTADOĞU HABER

Myanmar ordusu, sabah saatlerinde, ArakanMüslümanların haklarını savunan Rohingya Dayanışma Örgütü’nün (RSO) silahlı kanadı ile girdiği çatışmada ağır zayiat verdi.

RSO, Myanmar ordusuna ait çok sayıda silah ve mühimmatı ele geçirdi.

Myanmar’ın batı kesiminde yer alan Maungdaw eyaletindeki Fakira Bazar köyünde Rohingya Dayanışma Örgütü ile Myanmar ordusu arasında çatışma çıktı.

Rohingya Dayanışma Örgütü’nden yapılan açıklamaya göre, olaylar sırasında 8 Myanmar askeri öldürülürken, 11 asker de yaralandı.

Sabah 8:00 sularında gerçekleşen çatışmada, RSO’dan ise bir kişinin yaralandığı öğrenildi.

AĞIR TOPLARLA KUŞATMA ALTINA ALINDI

Fakira Bazar köyü yakınlarında devriye gezen Myanmar ordusu ile RSO arasında çatışma çıktı. Yaklaşık 100 askerle bölgeyi kuşatan Myanmar ordusu, ağır toplar ve roketatarlarla bölgeyi ateş altına almasına rağmen ağır kayıp verdi.

Myanmar ordusunun arkasında bıraktığı silahları toplayan RSO, bir adet AK-47 saldırı tüfeği, iki adet M-16 tüfeği, bir adet 40 MM bomba atar ve çok sayıda mühimmat ile çeşitli zırhlar ele geçirdi.

Rohingya Dayanışma Örgütü, çatışmanın ardından yayınladığı bildiride, Şubat 2021’de askeri darbeyle yönetimi ele geçiren General Min Aung Hlaing’e de meydan okudu.