Tunus'ta feshedilen Meclisin Başkanı ve Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi, "çatışma bölgelerine Tunuslu gençlerin gönderildiği" iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı.

Gannuşi’nin avukatı Muhtar el-Cemai, Terörle Mücadele Yargı Merkezi'ndeki sorgu hakiminin Gannuşi'yi söz konusu soruşturma çerçevesinde ifade vermeye çağırdığını söyledi.

Cemai, daha önce 21 Eylül'de çağrılan müvekkilinin "dava dosyasının incelenmesi için ifade verilmesinin ertelenmesi" talebi üzerine, işlemin tehir edildiğini hatırlattı.

SORGU SÜRECİ

Nahda Hareketi, 18 Eylül'de yaptığı açıklamada, Gannuşi ile yardımcısı ve eski Başbakan Ali el-Ureyd'in Terörle Mücadele Şubesi'ne ifade vermek üzere çağrıldıklarını duyurmuştu.

Terörle Mücadele Şubesi'nde 19 Eylül sabahı başlayan ve geç saatlere kadar devam eden sorgunun ardından Ureyd, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Gannuşi'nin ise tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

Nahda lideri Raşid el-Gannuşi ve Ureyd'in savunma ekibinden Samir Dilo, daha sonra yaptığı açıklamada, soruşturma hakiminin Gannuşi'nin ardından Ureyd'in de tutuksuz yargılanmasına karar verdiğini belirtmişti.