Eski İran Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani’nin kızı Faize Rafsancani, İran’ın Arap ülkelerine yönelik giriştiği askeri operasyonlar hakkında değerlendirmede bulundu.

Middle East Monitor’e konuşan Rafsancani, İran yönetiminin Suriye, Yemen ve Lübnan’da İsrail işgal komiserliğinden daha fazla Müslümanı öldürdüğünü söyledi.

Faize Rafsancani, Middle East Monitor’e verdiği röportajda, “Bizim hatalarımız, İsrail, ABD ve Şah rejimi de dahil olmak üzere, kötü olarak tanımladığımız tüm rejimlerin hatalarından daha fazla. Halkımıza verdiğimiz musibetlerin hiçbiri onlar tarafından yapılmadı” dedi.

İRAN CUMHURBAŞKANINA UYARI

İleride yaşanabilecek tehditlere karşı İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi uyaran Rafsancani, Tahran’ın iç ve dış politikalarının irrasyonel ve Taliban gibi propagandaya dayalı olduğunu belirtti.

İran’ın yayılmacı dış politikasına dikkat çeken Eski Milletvekili, rejimin muhalefet hareketlerini susturma ve ülke dışında gerçekleştirilen askeri operasyonları kutsallaştırma politikasına dikkat çekti.

İran’ın Suriye’de Esed rejimine yönelik devrimi başarısızlığa uğratmak için, Devrim Muhafızları Ordusu’nu ülkeye yolladığını belirten Rafsancani, Irak ve Afganistan’dan getirilen milislerin yaptığı katliamın boyutlarına vurgu yaptı.

İSRAİL'DEN DAHA FAZLA MÜSLÜMAN ÖLDÜRÜLDÜ

Rafsancani, “Suriye’de ölü sayısı 500 bin, bunda bizim de rolümüz var. 7 yıldır iç savaşın sürdüğü Yemen’de de rolümüz var. Müslümanlara yönelik katliamlar başlattık” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Filistinlere yönelik operasyonlarına da değinen Rafsancani, “Can kaybının 100 bin veya 200 bine ulaşacağını sanmıyorum. Bu da Müslümanları katletmede İsrail’i geçtiğimiz anlamına geliyor” dedi.