Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, düzenlediği günlük basın toplantısında gündemde yer alan Rusya - Ukrayna krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kirby, "Halen kabiliyetlerini, yakın zaman içinde potansiyel bir adım atacağına inanmamıza neden olacak şekilde yerleştiriyor. Bunun nasıl bir adım olacağını ve zamanlamasının nasıl olacağından emin değiliz ama Rusya'nın güçlerini sınıra doğru yaklaştırmaya devam ettiğini ve kendilerini Ukrayna'ya askeri harekat düzenleyecek ileri bir teyakkuz seviyesine çıkardıklarını görüyoruz" açıklamasını yaptı.

John Kirby, sadece ABD'nin değil diğer Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) üyesi ülkelerin de Rusya'nın Ukrayna'ya saldıracağına emin olduğunu düşündüğünü belirtti.

Ülkesinin Ukrayna'ya siber saldırılara karşı direniş eğitimi verdiğini belirten Kirby, Ukrayna'nın yanında durmaya devam edeceklerini söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'yla savaşması halinde sadece Ukraynalıların değil Rus askerlerinin de hayatlarının risk altında olduğunu söyleyen Kirby, "Tekraren ifade ediyorum, bu şekilde olmak zorunda değil. Başka bir tercih yapabilir. Halen elindeki seçeneklerden biri diplomasidir. Ancak bunu tercih ettiğine dair emare göremiyoruz" ifadesini kullandı.