Rusya Federal Mali Gözlem Hizmetlerinin yayınladığı listede, ülkede terör ve aşırıcılıkla bağlantılı olduğu iddia edilen kişi ve kurumların listesi paylaşıldı.

Listede dikkat çeken isimlerden biri Rusya'da 2009 yılından beri Vladimir Putin eleştirmeni olarak tanınan Aleksey Navalnıy oldu. Açıklanan listede Aleksey Navalnıy ile birlikte faaliyet gösteren muhalif isimler de yer alıyor.

Rusya Soruşturma Komitesi, 21 Ekim 2021 tarihinde "aşırılıkçı bir topluluk oluşturduğu ve yönettiği" iddiasıyla Navalnıy'e soruşturma açıldığını açıklamıştı.

NAVALNIY HAVAALANINDA TUTUKLANDI

Zehirlendiği iddiasıyla Berlin'de tedavi gören Aleksey Navanıy, 17 Ocak tarihinde Moskova dönüşü havaalanında tutuklanmıştı.

Rusya Federal Cezaevi Servisinin talebiyle 2 Şubat'ta Moskova Şehir Mahkemesinde açılan dava sonuçlanmış, geçmişte ertelenen 3,5 yıllık hapis cezası normal hapis cezasına çevrilmişti.

ALEKSEY NAVALNIY KİMDİR?

The Wall Street Journal tarafından "Vladimir Putin'in en çok korktuğu adam" olarak tanıtılan Aleksey Navalnıy, 1976 doğumlu, avukat ve siyasetçidir.

Rusya'da yolsuzlukları ve Putin'i eleştirerek tanınırlığını arttıran Navalnıy, Rus hükümetinin talimatıyla bir çok kez tutuklandı. Zimmete para geçirmek suçundan 2 kez ertelenmiş hapis cezası aldı. Uluslararası medyada hapis cezalarının siyasi amaçlarla verildiğini, gelecek seçimlerde aday olmasının önüne geçilmeye çalışıldığı iddia ediliyor.