Motovilikha Plants’in sivil bölümü, askeri gemilerin ve buzkıranların inşaasında kullanılan, ‘soğuğa dayanıklı gemi inşa çeliği’ üretiminde uzmanlaştı.

AB2-PK sınıfı dayanıklı gemi inşa çeliği, korvet ve fırkateyn savaş gemilerinin yanı sıra, nükleer güçle çalışan buzkıranların üretiminde; lehimlenen kirişler, destekler, levhalar ve taşıyıcı çerçeve parçaları gibi dayanıklı olması gerekn yapıların imalatında kullanılacak.

RT-Capital’ın CEO’su Semyon Yakubov, “Bugün, Rusya’nın, Kutup bölgesinde görev yapan savaş gemileri ve diğer deniz araçlarının üretiminde kullanılan soğuğa dayanıklı çeliğe olan talebi yüksek. Rusya’nın ‘AB2-PK soğuğa dayanıklı gemi inşa çeliği’ne olan ihtiyacı yıllık 700 tonu geçmiş bulunuyor. Motovilikha’da üretilecek olan bu çelik, Rusya’nın yerli gemi inşa endüstrisinin, ithal edilmiş parçalara olan bağımlılığını azaltacak.’ dedi ve ekledi : ‘Bu pazara giriş, kuruluşu iflastan kurtaracak ve onu ekonominin önde gelen sektörlerinin talep ettiği yenilikçi çelikleri üretecek bir merkez haline getirecek programın bir parçası.”

AB2-PK’nın ana müşterileri ise St.Petersburg şehrindeki tersaneler. 120 tonluk ilk parti çoktan bir müşteriye nakledilmeye başlandı bile.

MGM’nin müdürü Sergey Dyadkin ise “Gezegenin kutup bölgelerinde kullanılacak bu çeliğin, özel ve çok katı bazı gereksinimleri mevcut. Laboratuar testlerinin gösterdiğine göre, çeliğimiz yüksek derecede sağlam ve aynı zamanda esnek. Üstelik bu yüksek performanslı özelliklerini, sıfırın altında 60 derece Celcius’luk sıcaklıklarda bile koruyor.” Ifadelerini kullandı.

Daha önce, Motovilikha Plants’in sivil bölümü, Rosteh’in de katkılarıyla, Kutup iklimlerinde petrol ve doğalgaz üretimi için kullanılan ‘düşük alaşımlı çeliği’ de ilk üretebilen şirket olmuştu. Motovilikha aynı zamanda, petrol ve enerji üretimi sektöründe kullanılmak üzere antimanyetik (manyetik olmayan) çubuklar geliştirmişti.