PttAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, yaptığı açıklamada, Türk e-ticaret sektörünün, gelişimini sürdürmesinin yanında e-ihracat mekanizmasını güçlendirmek için de çaba sarf ettiğini belirtti.

Çevikoğlu, kendilerinin de Türkiye'nin yerli ve milli e-ticaret platformu olarak ülkenin e-ihracatına katkı sağlamak için çalışmalarını devam ettirdiklerini dile getirdi.

Yıllardır binlerce kilometre mesafe kat ederek Türk ürünlerini farklı ülkelere kolayca ulaştırmak için temaslarını sürdürdüklerini anlatan Çevikoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Son durağımız da Arnavutluk oldu. Ülkenin posta idaresi olan AlbanianPost ve Arnavutluk'ta e-Ticaret yapan firmalarla görüşerek ülkedeki potansiyeli gördük. Bu ülkede Türk ürünlerine ilginin de fazla olduğunu biliyoruz. Bu konuda görüşmelerimiz olumlu geçti. Yeni adımları önümüzdeki dönemde atacağız. Kısa vadede Türk ürünleri Arnavutluk’a e-Ticaret yoluyla kolayca satılabilir hale gelecek. Planlarımız arasında THY ortaklığının da bulunduğu AlbanianAir ile kargoların taşınması bulunuyor. Öte yandan, giden kargoların AlbanianPost ile de son kullanıcıya ulaştırılacağı bir e-İhracat operasyonu düzenleyeceğiz. Kısa vadede bu çalışmamızı hayata geçireceğiz."