İngiltere'de monarşi karşıtı bir gruptan 2 aktivistin İngiltere Kralı 3. Charles'ın taç giyme törenine karşı bir dizi protestonun ilkinde Buckingham Sarayı'na "oy kullanma yeri levhası" astığı bildirildi.

Cumhuriyet yanlısı gruptan yapılan açıklamada, "Bu sabah saat 8 civarında, iki aktivist kapılara 2 metrelik bir tabela asarak Buckingham Sarayı'nı, monarşinin geleceği konusunda halk oylamasına yönelik talep kampanyasının bir parçası olarak oy kullanma yeri ilan etti." denildi.

Açıklamada, bunun taç giyme törenine karşı ilk protesto olduğu ve grubun, Kral 3. Charles'ın taç giyme töreninin yapılacağı 6 Mayıs'ta Londra'da barışçıl bir miting düzenlemek için polise başvurduğu belirtildi.

Grup adına konuşan Graham Smith, "Monarşinin geleceğine ilişkin oylama ihtiyacını gündeme getirmek istiyoruz. Charles'ı mı yoksa bir seçeneği mi istediğimize karar verebilmeliyiz." ifadelerine yer verdi.

Grup ayrıca İngilizleri saat 18.00'de Birleşik Krallık'ın her yerine kendi "oy kullanma yeri tabelalarını" asmaya çağırdı.