Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki hafta Suriye'ye yeni operasyon işareti vermesiyle panikleyen terör örgütü PKK/YPG’yi korku sardı.

Örgütün sözde liderlerinden "Mazlum Kobani" adlı Ferhat Abdi Şahin, sınır ötesi operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye ile savaşmak için hazırız” ifadelerini kullandı.

DEAŞ ile savaştıkları bahanesiyle Suriye topraklarını işgal eden PKK/YPG’nin üst düzey yöneticisi, sivillerin kendilerine destek verdiğini öne sürerek, Türkiye’nin kazanacağına inanmadığını belirtti.

ERDOĞAN’I CİDDİYE ALIYORUZ

Mazlum Kobani, “Erdoğan’ın tehditlerini ciddiye alıyoruz. Sadece şu an değil, önceki seferlerde de ciddiye almıştık. Tehditlerinde gayet ciddiler. Eğer tarafları ikna ederlerse ve saldırıların alt yapısını bulurlarsa saldırırlar. SDG olarak uzun bir süredir bu savaş için hazırlıklarımızı yapıyoruz” dedi.

ABD ve Rusya ile temas halinde olduklarını belirten teröristbaşı, yabancı devletlerden kendilerine yapılan silah yardımı hakkında da bilgi verdi.

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Kobani, “Türkiye ile savaşmak için hazırız. Öncekinden daha güçlüyüz. ABD ve başka ülkelerden silah yardımı alıyoruz. Bu konuda Amerika ile görüşmelerimiz var” ifadelerinde bulundu.

SİVİLLERDEN PKK/YPG’YE KARŞI EYLEM

Suriye'de PKK/YPG'nin zorla göç ettirdiği Tel Rıfat halkı, sığındıkları Azez'de PKK'yı protesto ederek memleketlerinin terörden arındırılmasını talep etti.

Türkiye sınırındaki Azez ilçe merkezi ve çevresinde yaşayan Tel Rıfatlılar, Azez’in Siccu kavşağında toplandı.

Yerinden edilen Tel Rıfatlılar, evlerini işgal eden terör örgütü YPG/PKK'yı protesto ederek, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu’ndan operasyonu başlatmasını istedi.