Terör örgütü PKK/YPG silah zoruyla kaçırıp savaştırdığı çocukları serbest bırakmak için Birleşmiş Milletler (BM) ile anlaşma imzalamasına rağmen çocukları zorla silah altına almaya devam ediyor.

Suriye’de sivillere yönelik hak ihlallerini belgeleyen Suriye İnsan Hakları Ağından (SNHR) yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü Halep il merkezinde yer alan Şeyh Maksud Mahallesi’nde Rosil Şeyho (16) ve Zahide Koçar (17) isminde iki kız çocuğunu kaçırdı.

Açıklamada terör örgütünün kaçırdığı çocuklarla ailelerinin görüşmesine müsaade edilmediği, kız çocuklarının silahlı eğitim için Halep şehir merkezinden Münbiç ilçesindeki terör kamplarına götürüldüğü belirtildi.

PKK/YPG, Suriye'nin kuzeyinde işgal altında tuttuğu Aynularab ilçesinde de Şubat ayı sonunda 4 ila 16 yaşlarındaki 4 çocuğu kaçırmıştı.

PKK/YPG’NİN, ÇOCUKLARI KULLANMASI RAPORLARA YANSIMIŞTI

Terör örgütünün çocukları savaştırması, destekleyicisi olan ABD Dışişleri Bakanlığının yayımladığı "2020 İnsan Kaçakçılığı Raporu"nda da yer almıştı.

Raporda, "YPG, Suriye'nin kuzeybatısındaki sığınma kamplarından 12 yaşındaki kız ve erkek çocuklarını bile zorla silah altına almaya ve kullanmaya devam etti." ifadesi yer almıştı.

BM İnsan Hakları Konseyi ise 16 Ocak 2020'de yayımladığı raporda, YPG/PKK'lı teröristlerin, Suriye'de çocukları savaşçı olarak kullandığına dair yeni bulguları paylaşmıştı. Sonrasında bu durumun son bulduğuna ilişkin BM veya diğer uluslararası kurumlarca herhangi bir rapor yayımlanmadı.