Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) teröre ve teröristlere karşı verdiği mücadele hem yurt içinde hem de yurt dışında kararlılıkla devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’nin kuzeyine yeni bir operasyon yapılacağının sinyalini vermesinin ardından hazırlıklar başladı.

Önceki gün sınır hattına yeni polis özel harekat birlikleri sevk edilirken, operasyona destek vereceğini açıklayan Suriye Milli Ordusu (SMO) da 2 bin kişilik tatbikat düzenledi.

TÜNEL, MAYIN, BOMBALI TUZAK, BAYRAK

PKK/YPG ise operasyon açıklamasının ardından korkuya kapıldı. Örgüt işgal altında tuttuğu bölgelerde tünel kazmaya başlarken, bir yandan da mayın ve bombalı tuzak döşedi.

Örgütün sözde liderlerinden "Mazlum Kobani" adlı Ferhat Abdi Şahin ise kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, Türkiye’ye meydan okudu.

ABD silahıyla tehdit eden Abdullah Öcalan’ın manevi oğlu Kobani, “Öncekinden daha güçlüyüz. ABD ve başka ülkelerden silah yardımı alıyoruz. Bu konuda görüşmelerimiz var” dedi.

ESED REJİMİ İLE KANLI İTTİFAK

Ancak ABD ve Rusya’dan istediği oranda destek göremeyen örgüt, iki gün önce Tel Rıfat ilçe merkezinin en yüksek noktasına Esed rejimi bayrağı çekti.

PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’nin siyasi kanadı SDG tarafından son yapılan açıklamada ise Esed rejiminden yardım talebinde bulunuldu.

Açıklamada, “Olası bir Türk saldırısını püskürtmek için Suriye ordusu güçleriyle koordinasyona hazırız” ifadeleri kullanıldı.

ERDOĞAN’DAN YENİ HAREKAT AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Mayıs’ta kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada, Türkiye'nin güney sınırlarında yeni harekat yapılacağını açıklamıştı.

Suriye’nin kuzeyinde terör koridoru oluşturulmasına karşı alınan güvenlik önlemlerinin genişletileceğini belirten Erdoğan, “Hazırlıklar tamamlanınca operasyonlar başlayacak” demişti.

Erdoğan, “Ülkemize ve güvenli bölgelerimize yapılan saldırıların merkezi konumundaki alanlar harekât önceliğimizin başında yer almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, istihbaratımız, emniyet güçlerimiz hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır” ifadelerini kullanmıştı.