Teröristler bir kez daha maket uçakla saldırmayı denedi. Saldırı girişimi bir kez daha engellendi. Patlayıcı yüklü maket uçak vurularak düşürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyinde başlatılan Pençe-Kilit operasyonu sürüyor. Teröristlerin Irak'tan Türkiye'ye geçişlerini engelleme amacı taşıyan operasyonda ilk aşama başarıyla tamamlandı. 70'in üzerinde terörist etkisiz hale getirilirken, teröristlere ait mağara, sığınak, karargahlar imha edildi. Yüklü miktarda cephane bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin karşısına çıkmayan teröristler ise yeni bir stratejiyi devreye soktu. Maket uçaklara patlayıcı yükleyip, üs bölgelerini hedef almaya başladı. Edinilen bilgiye göre olay 9 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşti. Terör örgütü PKK, Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen terör operasyonlarında TSK'ya ait üs bölgelerine bir kez daha maket uçakla saldırmaya çalıştı. Üs bölgelerine yaklaşan patlayıcı maket uçak fark edildi ve ateş altına alınarak düşürüldü.

5 Mayıs tarihinde de terör örgütü PKK üs bölgelerine patlayıcı yüklü maket uçakla saldırmaya çalışmış, Mehmetçik tarafından bu saldırı girişimi de engellenmişti.

10 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerine taciz ateşi açan ve saldırı hazırlığında olan 10 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit olmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerine taciz ateşi açan ve saldırı hazırlığında olan 10 PKK/YPG'li terörist komandolarımızın başarılı müdahalesiyle etkisiz hale getirildi." ifadesi kullanıldı.