Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Dış İlişkiler Dairesi Sorumlusu Sefin Dizayi, Erbil merkezli bir televizyon kanalına, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Terör örgütü PKK’nın bölgede yaşayan halkın evlerini yıkıp haraç aldığını belirten Dizayi, örgütün Mahmur, Sincar, Kerkük ve Hanekin'de zulüm uyguladığına dikkati çekti.

IKBY'li yetkili, PKK'nın IKBY'de kendisini bir alternatif olarak dayattığına işaret ederek, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Dizayi, “En başından sormalıyız ki PKK'nın bu bölgelerde ne işi var? Kürdistan Bölgesi Hükümeti, seçilmiş bir hükümettir ve o sorumludur bu bölgelerde. PKK, Kandil ve Kandil yamacı gibi bu bölgelerde kendisini bir alternatif olarak görüyor ve bölgelerin isimlerini değiştiriyor." dedi.

PKK YENİ KÖYLERİN İNŞA EDİLMESİNİ ENGELLİYOR

IKBY Başbakanı Barzani, 27 Şubat 2021'de Fransa'da yayın yapan France 24 kanalına yaptığı açıklamada, PKK yeni inşaatları engellediğine değinmişti.

Barzani, 800 köyün terör sorunları nedeniyle yeniden inşa edilemediğini belirterek, bölgede PKK'nın varlığına müsamaha göstermeyeceklerini vurgulamıştı.

PKK’nın bölgedeki varlığının kimseye bir yararı olmadığı ifade eden Barzani, "Bazen çiftçilerin, topraklarına erişimi engelleniyor. Çoğu zaman köylerden sınır dışı bile ediliyorlar. Bu yüzden bu durumun tırmanmamasını umuyoruz" diye konuşmuştu.