İstiklal Caddesi ve Karkamış’a yönelik terör saldırılarının yankısı sürerken, PKK dün akşam saatlerinde de Suriye’de sivil katletti.

Halep’in kuzeyindeki Tel Rıfat ilçesinde işgalini sürdüren terör örgütü PKK/YPG’nin, muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçe merkezine düzenlediği roket saldırısında ilk belirlemelere göre 1’i çocuk 5 sivil hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Yaralılar çevre hastanelere sevk edildi. Öte yandan Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine YPG/PKK’lı teröristlerce atılan 3 roket düştü. Suriye’nin kuzeyinden atılan roketler boş araziye düşerken ölen ya da yaralananın olmadığı bildirildi.

Teröristlere göz açtırılmıyor

Saldırının ardından tespit edilen teröristlere ait mevzi, karargah ve gizlendikleri tüneller, savaş uçakları tarafından vurularak imha edildi. Suriye’nin Ayn El Arab bölgesinde keşif ve gözetleme faaliyetini kesintisiz olarak yapan insansız hava araçlarının anlık tespitleri ile belirlenen teröristler ise sınırda konuşlu zırhlı birlikler tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlar ile ateş altına alınıyor.