Azerbaycan’ın Karabağ’da 30 yıllık işgale son verdiği savaş sonrası Ermenistan cephesinde başlayan kaos derinleşti.

Karabağ’daki illegal gruplar, son günlerde Türkiye ile yakın temas kuran Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan yönetimini hain ilan etti.

Aynı saatlerde Ermenistan'ın başkenti Erivan da hareketlendi. Çoğunluğunu Karabağ kökenli Paşinyan karşıtlarının oluşturduğu muhalifler; Serj Sarkisyan ve Robert Koçaryan'ın çağrısı ile özel bir toplantı gerçekleştirdi.

Muhalif kanadın, Paşinyan'a karşı yeni bir askeri darbe hazırlığı içerisinde olduğu iddia edildi.

ERMENİSTAN DIŞINDAKİ ERMENİLER KIŞKIRTILIYOR

Türkiye gazetesine değerlendirmelerde bulunan Eski Azerbaycan Dışişleri Bakanı Tevfik Zülfikarov, Karabağ mağlubiyetiyle Ermenistan'da tüm dengelerin değiştiğini ve krizin her geçen gün derinleştiğini söyledi.

Zülfikarov, "Karabağ'da 25 bin civarında Ermeni kaldı. Daha önce buradaki tüm kurumlar Rus ajanlar tarafından yönetiliyordu. Sözde Karabağ Meclisi'nin açıklaması dış güdümlü bir planın devamı. Bu bildiri ile Ermenistan dışındaki Ermenileri kışkırtmaya çalışıyorlar.” dedi.

SUİKAST VE DARBE DAHİL ÇOK KAPSAMLI PLAN

Azerbaycanlı siyaset bilimci Aziz Alibeyli de Ermenistan'da olağanüstü gelişmelerin yaşandığına vurgu yaptı.

Alibeyli, Karabağ kökenli Koçeryan-Sarkisyan ikilisinin Paşinyan'dan intikam almak adına düğmeye bastığını, gizli toplantılar yaptığına dikkat çekti.

Paşinyan'ın Karabağ topraklarını Azerbaycan'a peşkeş çekmekle suçlandığını belirten Alibeyli, “Paşinyan'a suikast ve darbe dahil çok kapsamlı bir plan hazırlıyorlar." ifadelerini kullandı.