Hindistan'ın 75 yıl önce 27 Ekim'de işgal ettiği Cammu Keşmir, Pakistan ve Keşmir halkı tarafından "Kara Gün" olarak anılıyor.

Dün sabah Keşmir'in özgürlüğü için hayatını kaybedenler için yapılan dualar, kılınan namazlar ve ardından gelen yürüyüşlerle güne uyandı Keşmir.

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi bir mesajda, tüm Pakistan ulusunun Keşmir halkına sarsılmaz desteğini yeniden teyit ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Ali, "Son yedi buçuk yılda Hint işgal güçlerinin devam eden vahşetini kınayarak Keşmirli kardeşlerimizin kendi kaderini tayin hakları için verdikleri adil mücadelede fedakarlıklarını hatırlamak için Keşmir Kara Günü'nü anıyoruz" dedi.

Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif de Keşmirlilere direnişlerinde yanlarında durmaya söz verdi ve şunları söyledi, "Dünya Keşmir'de yaşanan insan hakları ihlallerine gözlerini kapamamalı ve Hindistan'ın bölgedeki ağır silahlanmasını durdurmalı."

Cammu Keşmir'in Hindistan tarafından ele geçirilişinin 75. yılı Hindistan tarafından ise 'Katılım Günü' olarak kutlanıyor.