Pakistan ordusunun başına atanan Orgeneral Asım Munir, bugün yapılan devir teslim töreni sonrası görevine başladı.

Ulusal basındaki haberlere göre, başkent İslamabad'a komşu Ravalpindi'deki Genelkurmay Başkanlığında devir teslim töreni düzenlendi.

Ordunun başına 2016’da gelen ve 2019’da görev süresi uzatılan Orgeneral Kamar Cavid Bacva, halefi Orgeneral Asım Munir'e makam sembolü olarak taşıdığı bastonu teslim etti.

Asım Munir, Pakistan ordusunun başına geçen 17. isim oldu.

Törende, yeni Genelkurmay Başkanı Şamşad Mirza, federal bakanlar, ülkedeki yabancı misyonların askeri ateşeleri de hazır bulundu.

MUNİR, 24 KASIM'DA ATANMIŞ

Asım Munir, 24 Kasım’da Başbakan Şahbaz Şerif tarafından yeni Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atanmıştı.

Mangala Subayları Eğitim Okulu programından Pakistan Ordusuna katılan Korgeneral Munir, Sınır Kuvvetleri Alayında subay olarak kariyerine başlamıştı.

Kuzey Bölgeler Kuvvetleri Komutanlığı da yapan Munir, 2017'de Askeri İstihbarat Başkanlığı ve 2018'de Servisler Arası İstihbarat Başkanlığı görevlerini de yürütmüştü.

Pakistan’da Genelkurmay Başkanı, prensipte silahlı kuvvetlerin en yüksek rütbeli subayı durumunda bulunuyor. Bununla birlikte Genelkurmay Başkanlığı başlıca askeri danışma organı görevini yürütüyor ve kuvvet komutanlıkları arasındaki iletişimi koordine ediyor. Muharip kuvvetler üzerinde ise operasyonel yetkisi bulunmuyor.

Pakistan Silahlı Kuvvetlerinde ordunun kuvvet komutanlıklarına komuta eden, operasyonel yetkiye ve kontrole sahip olan kişi Kara Kuvvetleri Komutanı. Bu açıdan Kara Kuvvetleri Komutanı, Pakistan ordusunun başındaki isim olarak biliniyor.