Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif, Taliban yöneticilerinden ülkenin Kabil'deki büyükelçisine yönelik suikast girişiminin faillerini soruşturup harekete geçmesini istedi.

Şerif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu menfur eylemin failleri hakkında derhal soruşturma ve işlem yapılmasını talep ediyorum" dedi.

Kabil'deki Pakistan büyükelçiliğinin yerleşkesi Cuma günü misyon başkanı Ubaid-ur-Rehman Nizamani'yi hedef alan saldırıya uğradı. Dışişleri Bakanlığı'na göre, büyükelçi zarar görmedi, ancak saldırıda bir güvenlik görevlisi ağır yaralandı.

Bakanlık yaptığı açıklamada, Pakistan'ın "Kabil'de Pakistan'ın misyon şefine yönelik saldırıyla ilgili derin endişelerini iletmek için Afgan maslahatgüzarını bakanlığa çağırdığını söyledi.

Afgan yetkili, "Saldırı, Pakistan ve Afganistan'ın ortak düşmanları tarafından gerçekleştirilmiştir. Saldırı, Afgan liderliği tarafından en üst düzeyde mümkün olan en güçlü ifadelerle kınanmıştır."

Saldırı, Pakistanlı bir heyetin ülkede artan şiddet ve sınırdaki çatışmalar konusundaki güvensizlik ortamında işbirliğini görüşmek üzere Kabil'i ziyaret etmesinden günler sonra gerçekleşti.

Pakistan Taliban'ı Ağustos 2021'den bu yanan şiddet eylemlerini Pakistan'daki eylemlerini arttırdı.