Ankara Melike Hatun Camii İmam Hatibi Halil Konakçı’nın, Sezen Aksu'nun şarkısında geçen ilk insan ve ilk peygamber Hz. Adem ile Hz. Havva'ya yönelik 'cahil' ifadelerine tepki göstermesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel’i rahatsız etti.

Bursa'da bir camide verdiği vaazda konuşan Konakçı, Aksu’nun şarkısını eleştirdikten sonra, hilafet kurumunun önemine değinmiş ve “Allah, bize hilafet makamını geri getirsin" temennisinde bulunmuştu.

Katolik dünyasının bir merkezi olduğunu ve Hristiyanlığa karşı herhangi bir saldırı olduğu taktirde Papa’nın hemen harekete geçtiğini vurgulayan Konakçı, “Şimdi söyleyin bana İslam'ın merkezi neresi? İslam'ın söz sahibi, makamı kim?” diye sormuştu.

CHP'Lİ İSİM HALİL KONAKÇI'YI HEDEF ALDI

CHP Grup Başkanvekili Özel, son yaşanan gelişmeler üzerine, daha önce kendisini de eleştiren imam-hatip Halil Konakçı'yı hedef alan açıklamalarda bulundu.

Mecliste düzenlediği basın açıklamasında konuşan Özel, “Ankara Melike Hatun Camii'nin imam-hatibi Halil Konakçı, afiş yaptırıyor, il il geziyor, vaazlarda bulunuyor. Camide alkış var. Bakın camide vaaz yapıyor, alkış var. Camiler bunun için mi yapılmış? Camide din anlatsa, din kültürü anlatsa, dine uygun, Müslümanlığa uygun vaazlarda bulunsa kimse bir şey demeyecek” şeklinde konuştu.

SEZEN AKSU'YU TEHDİT ETTİĞİNİ İDDİA ETTİ

Özel, Halil Konakçı’nın Sezen Aksu’yu tehdit ettiğini iddia ederekk, “Sezen Aksu’yu hedef gösteriyor ve ‘Şeriat gelmeli’ diyor. 'Şeyhülislamlık makamı gelmeli' diyor. 'Bu makamın peşinden koşacağız, bunun için çalışacağız' diyor. Açık açık Sezen Aksu'yu tehdit ediyor” dedi.

Konakçı'nın kendisine yönelik açıklamalarını da değerlendiren Özel, imam-hatibin iki hafta önce de kendisini tehdit ettiğini öne sürdü.

Kur’an Kurslarında çocuklara dini eğitim verilmesini "çağdışı" olarak yorumlaması üzerine, Konakçı’nın kendisini eleştirdiğini hatırlatan Özel, “Halil Konakçı cürmün kadar yer yakarsın. Murat Şahin cürmün kadar yer yakarsın. Aza çoğa bakmayız. Birer birer olsak da biz bu cumhuriyetin vatansever evlatlarıyız ve hiçbir tehditlinize İçişleri Bakanı’nın sırtınızı sıvazlamasına, Diyanet İşleri Başkanı’nın da üzerimize saldığı tehditçilere ve şantajcılara boyun eğmeyiz” dedi.