Özbekistan ve Kazakistan arasında, turistlerin karşılıklı ziyaretlerinin artırılmasını öngören yol haritası imzalandı.

Özbekistan Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Müsteşarlığı, Özbekistan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kazakistan Kültür ve Spor Bakanlığı üst düzey yöneticilerinin katılımıyla çevrim içi toplantı düzenlendi.

Toplantıda, iki ülke arasında turizm alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve turistlerin bu ülkelere karşılıklı ziyaretlerinin artırılmasını hedefleyen, üçlü yol haritası imzalandı.

Bu sayede Özbekistan ile Kazakistan arasında, bir ülkeye gelen turistin diğer ülkeyi de ziyaret etmesini sağlayacak tur paketlerinin geliştirilmesi ve turizm şirketleri arasında bilgi alışverişinin yapılması öngörülüyor.

Yol haritası aynı zamanda, bu ülkelerin turist potansiyelini gösteren bilgilerin sistematik bir şekilde taraflar arasında oluşturulacak platforma aktarılmasını, turistler için sınır geçiş noktalarında kolaylıklar sağlanmasını ve Kazakistan'ın Türkistan, Özbekistan'ın Taşkent şehirleri arasında otobüs sefer sayısının artırılmasına yönelik çalışmaları içeriyor.

Ekim 2022’de TDT Müsteşarlığının desteğiyle Özbekistan ve Kazakistan'ın turizm sektöründen sorumlu bakanlıkları ve seyahat şirketlerinin temsilcilerinin katılımıyla Türkistan kentinde, iki ülke arasında turizm alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve "Kutsal Ziyaret" ortak turizm projesinin uygulanmasına ilişkin ortak turizm forumu düzenlenmişti.