Tarım ve Orman Bakanlığı, geçen sene yangın felaketleriyle boğuşan Türkiye’de ormanların ve yaban hayatının yok olmaması için harekete geçti.

Bakanlık, özellikle yaz aylarına Ege ve Akdeniz kıyılarındaki artan yangınlara zamanında müdahale edebilmek için kendi filosunu kurma kararı aldı.

Bakanlık bu onuda yaptığı açıklamada, Alınması planlanan uçak ve helikopterlerin ihalesinin başladığını açıklayan Tarım ve Orman Bakanlığı, ihale sürecinin Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından başlatıldığını bildirdi.

5 AMFİBİK, 5 TANKER, 10 KÜÇÜK UÇAK

Açıklamada, "2022 yılında orman yangınlarıyla mücadele edebilmek amacıyla; 5 adet amfibik uçak, 5 adet büyük tanker uçak, 10 adet küçük tanker uçak ve 55 helikopterden oluşacak hava gücü için ihale süreci Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Geçen sene Türkie’nin dört bir yanunda çıkan orman yangınlarında binlerce hektarlık alan kül olmuş, yaban hayatı ciddi zarar görmüştü.

Türk Hava Kurumu'nun yangınlara zamanında müdahale etmemesi ve yangın söndürme uçaklarının yetersizliği tartışmalara neden olmuştu.