Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sosyal medya hesabından Avrupa Parlamentosundaki (AP) yolsuzluk iddialarına yönelik alaycı göndermede bulundu.

Orban, Twitter hesabından, "Avrupa Parlamentosuna günaydın" başlığıyla, ABD’nin 40’ıncı Başkanı Ronald Reagan'ın etrafındaki kişilerle güldüğü ve üzerinde "Ve dediler ki, AP, Macaristan'daki yolsuzluktan ciddi endişe duyuyor." ifadelerinin yer aldığı bir fotoğraf paylaştı.

RÜŞVET İDDİASI

Belçika Federal Savcılığı, 9 Aralık'ta, ismi verilmeyen bir Körfez ülkesinin birkaç aydır AP'nin kararlarını etkilemek amacıyla AP'de stratejik konumdaki kişilere büyük miktarda nakit para verdiği, maddi değeri yüksek hediyeler teklif ettiği şüphesiyle soruşturma açıldığını duyurmuştu.

Belçika polisinin, Eva Kaili ile 5 kişinin evlerinde yaptığı aramalarda yüksek miktarda nakit para, bilgisayar ekipmanı ve cep telefonu ele geçirildiği ifade edilmişti.

Basında çıkan haberlerde, Eva Kaili ve bazı parlamenterlerin, AP'nin ekonomik ve siyasi kararlarını etkilemek üzere Katar'dan rüşvet aldığı iddia edilmiş, Kaili dahil 4 kişinin "yolsuzluk soruşturması" kapsamında gözaltına alındığı bildirilmişti.

Katar ise AP'nin bazı ekonomik ve siyasi kararlarını etkilemek için stratejik konumdaki kişilere rüşvet verdiği yönündeki iddiaları yalanlamıştı.

AP İLE MACARİSTAN ARASINDAKİ ANLAŞMAZLIK

AP, Avrupa Birliği (AB) değerlerini ihlal ettiği gerekçesiyle Macaristan'a yönelik sık sık eleştirilerde bulunuyor.

AP son olarak 24 Kasım'da, AB'nin Macaristan'a sağlayacağı fonların dondurulmasını öngören karar tasarısını kabul etmişti.