İran’ın nükleer çalışmalarına gizli bir şekilde devam ettiğini açıklayan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA), Tahran yönetimini kınadı.

IAEA’dan yapılan açıklamada, İran’ın önceden belirtilmemiş üç bölgede nükleer maddeler bulundurduğu iddialarına 'tatmin edici yanıtlar' vermediği belirtildi.

IAEA tarafından sunulan son rapor, Tahran'ın beklenen nükleer anlaşmayı kurtarmak için bir yıldan fazla bir süre önce başlayan müzakerelerdeki daha da çıkmaza soktuğu belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price “İran’ın Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı tarafından yöneltilen sorulara güvenilir bir şekilde yanıt vermemesi çok ciddi endişe verici” dedi.

Viyana'da müzakereleri takip eden Avrupalı bir kaynak, son günlerde Tahran'da öfkeyle karşılanan bu raporun, Yönetim Kurulu toplantısında hiç hesapta olmayan hareketlere sebep olabileceği konusunda uyardı.

Price, “İran'ın IAEA ile tam iş birliğinin gerekliliğine ilişkin bir karar taslağının sunulmasında Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya'ya katılma niyetimizi teyit edebiliriz” dedi.