New York Times'ta yer alan bir haberde, Rusya'nın dostlarının yardımıyla Batı yaptırımlarının üstesinden geldiğine yer verildi.

Haberde, Rusya'nın komşuları ve müttefiklerinin ticaretindeki artışın, kapsamlı yaptırımların ardından Rus ekonomisinin bu kadar dirençli kalmasının bir nedeninin ipuçlarını veriyor denildi.

Ana Swanson imzalı haberde son veriler ışığında, Rusya'nın bazı komşuları ve müttefikleri için ticarette artış olduğunu gösterdiğine yer veriliyor ve bu ülkeleri Türkiye, Çin, Beyaz Rusya, Kazakistan ve Kırgızistan gibi ülkeler olarak sıralıyor. Moskova'nın cezası olarak Batılı ülkelerin kesmeye çalıştığı birçok ürünü Rusya'ya sağlamak için bu ülkelerin devreye girdiğine vurgu yapılıyor.

Haberde Rusya'ya karşı uygulanan ambargolara rağmen Rus ticaretinin büyük ölçüde geçen Şubat ayında Ukrayna'nın işgalinden önceki konumuna geri dönmüş göründüğüne yer verilirken analistlerin, modellerine bağlı olarak Rusya'nın ithalatının savaş öncesi seviyelere çoktan toparlanmış olabileceğini veya yakında geleceğini tahmin ettiği görüşüne de yer veriliyor.

ABD ve bazı batlı şiketlerin Rusya'ya halen önemli savaş araçlarının yapımında kullanılan parçaları sattıpı ve buna karşı cissi bir önlemin de alınmadığını kaydetti.