İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in partisi Yamina'dan Milletvekili olan Idit Silman'ın istifasının ardından koalisyon hükümetinin çoğunluğu kaybetmesinin ardından, eski Başbakan Benyamin Netanyahu' bir miting düzenledi.

Düzenlediği mitingde Başbakan Naftali Bennett'i istifaya davet eden Netanyahu, "Bennett evine git, çünkü sen ülkenin Yahudi kimliğine zarar veriyorsun" dedi.

İsrail'in en uzun süre görev yapan başbakanı sıfatını 12 yıl ile elinde tutan Netanyahu, geçen yaz koalisyona karşı seçimi kaybetmişti. Silman'ın istifasının ardından meclis çoğunluğunu kaybeden Bennett, eleştirilerin hedefindeydi.

Başbakana "eve dönmesini" tavsiye eden Netanyahu, İsrail'in "terörle mücadele edecek, İran'ı engelleyecek ve İsrail mirasını sürdürecek güçlü bir hükümete" ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Mevcut hükümeti zayıf olmakla suçlayan Netanyahu, "Ülkeyi yönettiğimiz on yılın İsrail tarihindeki en güvenlikli on yıl olması tesadüf değil, çünkü bizim mahallemizde zayıflara yer yok" ifadelerini kullandı.