Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ülkesinin G20 dönem başkanlığının "kapsayıcı, hırslı, kararlı ve eylem odaklı" olacağını ifade etti.

The Hindu Gazetesi'nin haberine göre, Modi, Endonezya'nın Bali Adası'nda düzenlenen törenle G20 dönem başkanlığını Devlet Başkanı Joko Widodo'dan devraldı.

Modi, törende yaptığı konuşmada, dünyanın en büyük ekonomilerinden Hindistan'ın G20 liderliğine umutla bakıldığına işaret ederek, kendi dönemlerinin "kapsayıcı, hırslı, kararlı ve eylem odaklı" olacağını vurguladı.

Hindistan'ın dünyanın jeopolitik gerilimler, ekonomik durgunluk, enerji fiyatları ve Kovid-19 salgınının uzun süreli etkisiyle "mücadele ettiği" bir dönemde liderliği aldığına işaret eden Modi, "kadın liderliğinde kalkınmaya" öncelik verecekleri ve ülkenin farklı farklı noktalarında yaklaşık 200 toplantı düzenleyeceklerini kaydetti.

MODİ, RİSHİ SUNAK İLE GÖRÜŞTÜ

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Modi'nin İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın da aralarında olduğu çok sayıda liderle bir araya geldiğini açıkladı.

Bakanlığın açıklamasına göre, Modi, bu görüşmede, mevkidaşıyla "ticaret, savunma ve güvenlik" konularını ele aldı.

Sunak ise basına yaptığı açıklamada, İngiltere-Hindistan Serbest Ticaret Anlaşması'na bağlı olduklarını ancak ticaret anlaşmalarını "doğru şekilde" yapabilmek için zamana ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Sunak, İngiltere'nin Hint asıllı ilk Başbakanı olması dolayısıyla Hint halkının gösterdiği ilgiye teşekkür etti.

Hindistan liderliğindeki G20 zirvesinin başkent Yeni Delhi'de 9-10 Eylül 2023'te yapılması planlanıyor.