Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nün (NATO) doğuya doğru genişleme politikasını bahane eden Rusya, 2008’de Gürcistan’a bağlı Güney Osetya ve 2014’te kadim Türk yurdu olan Kırım’ı işgal etti.

Saldırgan politikalarına hız kesmeden devam eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son olarak Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donbas’ın tarihi Rus toprağı olduğunu ifade ederek, Kiev yönetimine karşı geniş çaplı “işgal” operasyonu başlattı.

ABD ve AB'nin desteklediği Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 18. güne girilirken, batılı devletlerin mülteciler konusunda göstermiş olduğu ikircikli tavır tepki çekmeye devam ediyor.

Dünya Squash Şampiyonu MısırAli Farag, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde hızlıca harekete geçen ve çeşitli yaptırım paketleri açıklayan ABD ve AB’nin yıllardır Filistin’de yaşanan katliama karşı sessiz kalmasını eleştirdi.

Farag, “Önceden spora siyaset karıştırılmasına izin verilmezdi. Madem Ukrayna nedeniyle artık izin veriliyor, o zaman 74 yıldır Filistinlilere yapılan saldırıları da konuşabiliriz” dedi.