Bağımsız bir insan hakları derneği , bu yılın Temmuz ve Eylül ayları arasında Mısır'da 1.453 insan hakları ihlalini belgeledi ve bunların 1.351'i keyfi olarak özgürlükten yoksun bırakmayla ilgili.

Adalet Komitesi -Committee for Justice- (CFJ), Mısır'daki insan hakları ve özgürlüklere ilişkin üç aylık raporunda zorla kaybetmeyle ilgili 48 ihlali, kötü gözaltı koşullarıyla ilgili 26 ihlali, gözaltı tesislerinde ölümle ilgili 19 vakayı ve dokuz işkence vakasını izledi.

En büyük ihlal yüzdesi, belgelenen toplam ihlal sayısının %35'ini oluşturan 516 ile Ağustos ayında meydana geldiğine yer verildi.

CFJ'nin raporu Mısır'ın 10 bölgesini kapsıyor ve bu ihlallerin en yüksek sayısını yaklaşık %64'lük bir oranla 939 ihlalin meydana geldiği başkent Kahire'de yaşanıyor.

İhlallerin belgelendiği gözaltı merkezleri listesinin başında, 306 ihlalin kaydedildiği polis karakolları ve merkezleri yer alıyor.

18 ila 34 yaşları arasındaki genç mağdurlar, 33 belgelenmiş ihlalle mağdurlar arasında en yüksek yaş grubunu temsil ediyordu.

Toplam belgelenen ihlallerin yaklaşık %98'ini temsil eden 1.424 ile erkeklerin payı en yüksekti.

İnsan hakları örgütleri, binlerce siyasi mahkumun tutulduğu Mısır'ın kötü insan hakları sicilinden uzun süredir şikayet ediyor.