Yunanistan Başbakanı Miçotakis, cenaze töreni için bulunduğu Strazburg’da Avrupa Halk Partisi milletvekilleri ile bir araya geldi.

Görüşmede Türkiye-Yunanistan ilişkilerini de değerlendiren Miçotakis, “Türkiye’nin Yunanistan politikasında köklü bir değişiklik olmadığının bilincindeyiz.” dedi.

KISITLAYICI ÖNLEMLER

Miçotakis, “Bu nedenle bu iki aşamalı yaklaşımı uyguladık; bir yandan dostluk elimizi uzatırken diğer yandan da Türkiye'nin, Yunanistan ve (Güney) Kıbrıs'a karşı saldırgan bir tavra dönüş yapması halinde kullanılabilecek bir dizi kısıtlayıcı önlemler paketini hazırladık.” ifadelerini kullandı.

“AVRUPA’NIN ENERJİ ARZININ ANAHTARI ELİMİZDE”

Yunanistan-Fransa iş birliğine de değinen Miçotakis, Doğu Akdeniz'in Avrupa'nın enerji arzının anahtarı olduğunu söyledi ve “Doğu Akdeniz, Mısır'dan ihraç edilebilecek LNG formundaki doğalgaz gibi alternatif enerji kaynaklarının araştırılması açısından çok daha önemli hale geliyor. Mısır ile bizim durumumuzda olduğu gibi Afrika ile elektrik ara bağlantılarını da aktif olarak teşvik ediyoruz." dedi.

BM'DEN KIBRIS AÇIKLAMASI

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs'ta taraflar arasında müzakere edilmiş bir çözüme güvenin azaldığını ancak tarafların tam teşekküllü müzakerelerin yokluğunda "halkın umudunu canlı tutmak" için diyalog ve yakınlaşmayı sürdürmesi gerektiğini ifade etti.