MHP'de milletvekilliği için aday adaylığı başvuruları devam ediyor.

MHP'de, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek genel seçim için 28. Dönem milletvekilliği aday adaylığı başvuruları bugün başladı.

Başvuranlar arasında, görme engelli MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Şengül ile İstanbul Milletvekili Arzu Erdem de yer aldı.

Şengül, başvurusunun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ülke ve millet olarak zor günlerden geçildiğini söyledi.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen büyük bir deprem yaşandığını anımsatan Şengül, "Yaklaşık 50 bin insanımızı kaybettik. El birliğiyle bu yaraları saracağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekilli Genel Seçimi'nin 14 Mayıs'ta yapılacağını hatırlatan Şengül, "Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin teşrifleri ve talimatıyla başvurular başladı. Önümüzdeki süreçte hem MHP hem Cumhur İttifakı olarak milletimizin desteğiyle bu seçimlerden de başarılı bir şekilde çıkacağız. Yaralarımızı el birliğiyle saracağız. 'Lider ülke Türkiye' hedefimize, daha güzel günlere birlikte ulaşacağız." diye konuştu.

Erdem de bugün ilk müracaatı Genel Başkan Bahçeli'nin yaptığını belirterek, "28. Dönem için hepimiz aslında MHP'de bu şerefli görevi ifa etmek için buradayız." ifadesini kullandı.

25, 26 ve 27. dönemde de milletvekili olmasına rağmen başvuru sırasında aynı heyecanı hissettiğini dile getiren Erdem, şunları kaydetti:

"Bizim adayımız belli, kararımız net. Cumhurbaşkanlığında Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, milletvekilliğinde ise Cumhur İttifakı'nın yüksek çoğunlukla TBMM'de temsiline ama MHP'nin çok yüksek sayıda olmasına gayret edeceğiz. Cumhur İttifakı kazanacak, zillet kaybedecek."