Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden uyarı geldi.

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmede, Marmara ve İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Karadeniz Bölgesi'nin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu diğer bölgelerin ise az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunurken, kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve zirai don ile birlikte pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

11 İL İÇİN TURUNCU, 8 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji'nin internet sitesindeki haritada ise 11 ile turuncu, 8 ile ise sarı kod ile uyarı yapıldı.

Sarı uyarı yapılan iller: Bingöl, Bitlis, Bolu, Karabük, Ordu, Samsun, Şırnak ve Tunceli

Turuncu uyarı yapılan iller: Artvin, Bartın, Düzce, Giresun, Hakkari, Kastamonu, Rize, Sinop, Trabzon, Van ve Zonguldak

KUVVETLİ RÜZGARA DİKKAT

Akdeniz’in iç ve yüksek kesimleri, Doğu Anadolu'nun Batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniliyor.

Bu sebepten ağaç devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksaklıkların yaşanması gibi oluşabilecek olumsuz durumlara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

ZİRAİ DON UYARISI

Meteoroloji, Ege ve Akdeniz bölgelerinde kıyılarda hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli zirai don olayı beklendiğini açıkladı. Yaşanılabilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.