İsrail'de kurulacak olan hükümetinin başa gelmeden yaptıkları açıklamalar ve oy verenlerine verdikleri sözlerde, işgal altındaki topraklardaki yerleşim birimlerini ikiye katlamaktan, kutsal Mescid-i Aksa'yı kontrol etme ve bölme girişimlerinden, ayrıca işgal altındaki iç bölgelerdeki Filistinlileri yerinden etmekten ve şehirlerini yıkmak sözü veridiler.

Şeyh Sabri basına yaptığı açıklamada, yolsuzlukla suçlanan Netanyahu liderliğindeki bir sonraki aşırılık yanlısı İsrail hükümetinin Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki statüko üzerindeki tehlikesine ilişkin olarak şunları söyledi:

"İşgalci bir hükümetlerin hepsi tek bir çizgi izliyor ve bu çizgi saldırgan, ırkçı strateji. Ne şekilde olursa olsun Mescid-i Aksa'yı istiyorlar ve işgalcilerin bu amaca ulaşmak için kullandıkları yöntemler (Mescid-i Aksa'yı kontrol etmek ve bölmek) her işgalci hükümetten diğerine farklılık gösterebilir ama saldırgan hedefleri aynıdır ve onların saldırgan yöntemlerine karşı tetikteyiz. Aşırılıkçı Ben Gvir'in kabadayı söylemlerine de boyun eğmeyeceğiz."

Ben Gvir bu konuşmasından Filistinlileri ülkeden çıkarmak için bir göçmenlik bürosunun kurulması planlarından bahsediyor.