Avrupa ülkelerin büyükelçilerden oluşan bir heyet bugün Mescid-i Aksa'yı ziyaret ederek, Mescid -i Aksa'da statükonun devam ettirilmesinin önemine vurgu yaptı.

İşgal altındaki Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi Medya Dairesi yetkilisi Firas Al-Dibs, "Avrupalı ​​büyükelçilerden oluşan heyetin ziyareti dünkü olaydan önce koordine edildi (işgal Ürdün büyükelçisinin Mescid-i Aksa'ya girmesini engelledi), " dedi.

Avrupa heyetinin Vakıflar Dairesi ile yaptığı görüşmede Mescid-i Aksa'nın statükosuna sahip çıkılması gerektiği vurgulandı.

Ürdün'ün Tel Aviv Büyükelçisi Ghassan Al-Majali Al-Dibs'e yaptığı açıklamada, dün işgal makamlarının provokasyonuna atıfta bulunarak, "Avrupa delegasyonu İsrail'in Mescid-i Aksa'daki tüm provokasyonlarını durdurmanın önemi konusunda da uyarıda bulundu. Burada bir statiko değşikliğine izin verilemeyeceği belirtildi." dedi.

Geniş katılımlı ziyarette AB üyesi 22 ülkenin yanı sıra AB, İngiltere, Norveç, Avustralya, Meksika, Arjantin, Brezilya ve Şili’nin diplomat ve misyon şefleri hazır bulundu.

Toplantının ardından gazetecilere kısa bir açıklama yapan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Müdürü Hatib, diplomatik heyeti, "Mescid-i Aksa’da tüm yaşananlar hakkında bilgilendirdiklerini" belirtti.

Hatib, "(Diplomatlar) Mescid-i Aksa dahil kutsal mekanların Ürdün Krallığı'nın himayesindeki statüsüne güçlü bir şekilde desteklerini ifade ettiler. Geldikleri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz." iafdeleri kullanıldı.

Mescid-i Aksa yetkilisi, "Aklıselimin hakim olmasını, Mescid-i Aksa’nın 2000’den önceki tarihi ve hukuki statüsüne geri dönmesini ve olduğu gibi kalmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.