Yunan Greek Reporter'da yer alan haberde, ABD Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina'yı ile ilgili açıklamasına atıfta bulunarak şunları söyledi:

“Bu bir NATO üyesi - üç milyon sivilin yaşadığı Atina'yı doğrudan hedef almakla tehdit ediyor. Birleşmiş Milletler'e göre—sivillere yönelik kasıtlı saldırı bir savaş suçudur. Tüm bu son davranış göz önüne alındığında, ABD F-16 savaş uçaklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ellerine bırakmamalı. Bu nedenle Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı olarak, Türkiye tüm bölgedeki 'saldırgan' kampanyasını durdurana kadar Türkiye'ye herhangi bir F-16'yı onaylamayacağım. "

Yunanistan'ın yaptığı tüm ihlalleri görmezden gelen Menendez, ABD'ye ve uluslararası topluma, Erdoğan'ın Vladimir Putin'le artan bağları, baskıcı ve anti-demokratik normları takip etmesi, insan hakları ihlalleri ve devam eden uluslararası hukuk ihlalleri nedeniyle hesap vermesi için somut adımlar atılması gerektiğini iddia etti.