BOGOTA (AA) - Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro ile bir araya geldi.

Başkent Meksiko'daki Ulusal Saray'da baş başa görüşen liderler, toplantının ardından yayımladıkları ortak bildiride iki ülke ticari ilişkilerinin ve Pasifik ittifakının güçlendirileceğini duyurdu.

Bölge barışının korunması ve iklim değişikliğiyle mücadelede iş birliğinin önemine değinilen bildiride, 'Meksika ve Kolombiya jeopolitik, ticari, kültürel ve kalkınma açısından önemli stratejik müttefiklerdir. Uyuşturucu ve düzensiz göçle mücadelede, Latin Amerikalı liderlerin katılımıyla uluslararası konferans toplanacaktır.' ifadesine yer verildi.

Her iki ülkenin dışişleri bakanlıklarının, liderler arasında anlaşmaya varılan 16 kilit nokta üzerinde çalışacağı kaydedilen bildiride, iki ülke arasındaki göç olgusunun ortak sorumluluk kapsamında ele alınacağı belirtildi.

Petro, Meksika'ya hareketinden önce yaptığı açıklamada, bu ülkede yaşayan Kolombiyalıların ayrımcılığa uğradığını, geçen yıldan bu yana ciddi raporlar aldıklarını söyledi.

Lopez Obrador Twitter hesabındaki paylaşımında, 'Halklarımız ile Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro hükumeti arasındaki ilişkiyi tek kelimeyle özetlemem gerekirse, kardeşlik derim.' ifadesini kullandı.