Amerika'da Cumhuriyetçi Parti'den siyasete girmeye hazırlanan Türk asıllı Amerikalı doktor Mehmet Öz seçilir seçilmez “Türk vatandaşlığını” bırakacağını duyurdu.

“TÜRK VATANDAŞLIĞINI BIRAKMA TAAHHÜTÜ”

Pensilvanya'daki seçim kampanyasında Türk vatandaşı olmasının tepkilere yol açması üzerine Dr. Mehmet Öz Twitter hesabından Türk vatandaşlığını bırakacağına dair şu açıklamayı yaptı:

"Çifte vatandaşlığım kampanyadaki dikkatimi dağıttı. Hasta anneme bakmak için bunu sürdürdüm, ancak ailemle birkaç hafta süren görüşmelerden sonra bir sonraki ABD Pensilvanya Senatörü olarak yemin etmeden önce sadece ABD vatandaşı olacağım."

FETÖ LİDERİ GÜLEN’E DESTEK

Öz, seçim çalışmalarına başladığında FETÖ lideri Gülen'e destek verir nitelikte de açıklama yapmıştı. Mehmet Öz, "Gülen'e dokunulamaz. Darbeye karıştığına dair güvenilir bir iddia yok" ifadesini kullanmıştı.

Doktor Öz'ün rakibi olan Dave McCormick'in saldırıları nedeniyle Türk vatandaşlığını bırakmak istediği öne sürülüyor.

Rakibi, Amerika Birleşik Devletleri'nde Türk göçmen bir anne babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Öz'ün geçmişini ilk kez gündeme getirmeye çalışmıyor. McCormick kampanya sözcüsü Jess Szymanski, geçen ay Mehmet Öz'ün "çifte bağlılığı" varken nasıl "Önce Amerika" diyebileceğini sormuştu.

Zaman zaman Öz'ün çifte vatandaşlığı varken, senatör olarak istihbarat brifinglerine katılamayacağı gibi yorumlar da yapılıyor.