Pakistan Başbakanı İmran Han'a yönelik güvensizlik oylaması parlamentoda reddedildi. Yaşanan gelişmenin ardından Başbakan Han'ın destekçileri meclisi önünde destek gösterisinde bulundu. Güvensizlik oylamasının reddedilmesini protesto eden muhalefet destekçileri ise parlamento önünde hükümet karşıtı sloganlar attı.

Han Suri, muhalefet partilerinin Meclis Başkanı Asad Qaiser'e karşı gensoru önergesi sunmasının ardından kritik oturuma başkanlık etti.

Muhalefet partileri, Han'ın devrilmesi için 342 üyeli Ulusal Meclis'in 172 üyesine ihtiyaç duyuyor ve şimdiden 177 üyenin desteğini talep ettiler, bu da başbakanı devirmek için gereken güçten daha fazla.

Birleşik muhalefet, oylama sürecine yol açan bir dizi olayı belirledi ve 8 Mart'ta gensoru önergesi sundu. Han'ın Muhalefeti “dış güçlerin” bir planlaması olarak nitelendirmesi nedeniyle tansiyon yükseldi.

69 yaşındaki Han cumartesi günü Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) partisinin destekçilerine, özellikle de gençlere, komployu reddetmek için oylama gününde “barışçıl protestolar” düzenleme çağrısında bulundu.

Han daha önce isyancı milletvekillerini “hainler” olarak nitelendirdi. Kararlarından geri dönmeleri ve Muhalefetin hükümeti devirme girişimini engellemeleri için çağrıda bulunarak, hayatlarının geri kalanında bu şekilde damgalanacaklarını söyledi.

Daha önce partisi milletvekillerinden gensoru oturumuna katılmamalarını isteyen Han, şimdi onlara duruşmalara katılmalarını ve başbakanlarını yüksek sesle savunmalarını emretti.