Suriye'de bulunan YPG/PKK'nın Türkiye'nin olası operasyonu ile ilgili endişeleri katlanarak devam ediyor. Mazlum Kobani'nin Fransız basınına yaptığı açıklamada Türkiye ile Şam arasındaki ilikilerden duyduğu rahatsızlığı dile getirirken diğer taraftan da ABD'den de kendilerini yalnız bırakmamaları için çağrıda bulundu.

Ankara'dan 14 Ocak'ta yapılan açıklamada ABD destekli YPG/PKK güçlerine karşı her an operasyonun mümkün olduğunun açıklanmasının ardından örgütteki huzursuzluk çok daha büyüdü.

Al-Monitor'de yer alan haberde Türkiye'ye Rusya muhalefetinin engel olduğunu ve Ankara'nın hedefinde olan bölgelerde Rusya'nın etkin olduğu bilgisi paylaşıldı. Haberde, Ankara'nın Şam ile yakınlaşması sonucu ise Rusya'nın kontrolünde olan bölgelerde Türkiye'nin operasyon yürütmesine izin vereceğine dair YPG/PKK'nın endişesi olduğu bilgisine yer veriliyor.

Konunu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 18 Ocak'ta Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesinde mutlaka gündeme geleceğine yer verilen haberde Mazlum Kobani'nin ABD'nin çok yakın bir müttefiki olduğuna yer veriliyor.

Al Monitor, 15 Ocak'ta Mazlum Kobani ile yaptığı bir röportajda, Kobani'nin Türkiye'nin Şubat ayı içerisinde bir operasyon düzenleyeceğini beklediklerini söyledi. Kobani açıklamasında Abdullah Öcalan'ın kendileri için önemli bir sembol olduğunu belirtirken diğer yandan PKK ile bir bağlarının olmadığı iddiasında bulundu.

Kobane verdiği röportajda, ABD'nin Türkiye karşısında yetersiz kaldığını bu nedenle de daha fazla uğraşması gerektiğini söyledi.

Kobani ayrıca Fransız Le Point gazetesine verdiği röportajda da Türkiye'nin bir kara operasyonu beklediğini açıkladı ve müttefiklerinden yardım istedi.