Deniz Kuvvetleri'nin en büyük tatbikatlarından olan Mavi Vatan 2022; 122 gemi, 41 hava vasıtası ve 12 bin personelle Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de gerçekleştiriliyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mavi Vatan Tatbikatı'nın "Seçkin Gözlemci Günü" faaliyetleri kapsamında Aksaz Üs Komutanlığı’ndaki TCG Kemalreis fırkateynini ziyaret etti.

Tatbikata canlı bağlantı yoluyla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin güçlü bir deniz kuvvetine sahip olması tercih değil zorunluluktur.” değerlendirmesinde bulundu.

Deniz Kuvvetimizi araç gereç ve personel bakımından geliştirmeye devam edildiğini belirten Erdoğan, “İnşa ettiğimiz gemilerimizle, denizaltıları ile silah sistemleriyle bölgesinin en güçlü ordusu oluncaya kadar çalışmaları sürdüreceğiz" dedi.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından tatbikat alanında tören mangasını selamlayan Milli Savunma Bakanı Akar, daha sonra tatbikata ilişkin brifing aldı.

Brifingin ardından TCG Kemalreis "avara" edilerek limandan ayrıldı. Bakan Akar'ın bulunduğu sancak gemisi için TCG Salihreis'ten topla selamlama atışları yapıldı.

Jenerik bir senaryo kapsamında gerçekleştirilen Karadeniz, Ege ve Doğu Akdeniz'deki tatbikata, 122 gemi ve 41 hava aracı katılıyor.