Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları:

İSTANBUL HAVALİMANI

Dün akşam bir tweet attım. Atatürk Havalimanı'yla ilgili. Neymiş, ben havalimanın park yapılmasını, pistlerin kırılmasını önermişim. O müteahhite sesleniyorum, o makineleri çek, pistlere dokunma. Kanal İstanbul gibi. Oraya birisi girerse göreceği var. Asla buna izin vermeyeceğiz.

Bunların bazıları siyasi parti formunda, bazıları yorumcu... Ama hepsi asimetrik, psikolojik harp. Atatürk Havalimanı'nın binaları, pistleri korunacaktır, mücadelemiz bunun içindir. Yandaşların işi bu, manipülasyon. Sarayın o algı operasyonlarının üstüne gideceğiz."

“ÖZGÜRLÜĞÜ SİZE RAĞMEN GETİRECEĞİZ”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen karara tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi intikamına şahit olduk. Canan Hanımı mahkum ettiler bir de siyasi yasak getirdiler. Parti kapatmakla, farklı düşündükleri için hapse atmakla demokrasi gelmez. Akıl akıldan üstündür. Benim söylemime katılmayabilirsiniz ama beni dinleyebilirsiniz. Canan Hanım'ın hapse atılmasını isteyenler, seçilmiş mahkemeler, seçilmiş hakimler şunu unutmasın bu ülkeye demokrasiyi size rağmen getireceğiz, özgürlüğü size rağmen getireceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Adaletsizlik Covid gibidir, süratle yayılır, tüm alanı enfekte eder. Adaletsizlik kime yapılıyorsa ona karşı durmak gerekiyor" dedi. Kılıçdaroğlu, mahkemenin Kaftancıoğlu kararını tanımadığını vurgulayarak, "Canan Kaftancıoğlu İstanbul İl Başkanımızdır, nokta" diye konuştu.

SADAT TEPKİSİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Psikolojik harbin içindeyiz. Bu kurumlar, sarayla işbirliği yaparak pek çok pozisyonlar yaratabilirler. Onun için SADAT'a gittim. Önce manipüle sonra provoke ederler.

SADAT'ın önüne gitmesi hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Bu şirket kar amaçlı. Kurucusu Erdoğan'ın eski danışmanı, emekli general. Bu kişi devletin en hassas konularının tartışıldığı masadadır. Şirketin karı nereden? Resmi sitesi; suikast, gayrinizami harp, özel kuvvetler, psikolojik harp, baskı, pusu, sokak hareketleri, terör anlatılıyor. Bunun Cumhurbaşkanlığı danışmanlığında ne işi var?" dedi.

"Bir de ideolojik zırh kuşanmış kendisine. Türkiye'yi kaldırıyor, başka devlet kuruyor içinde Türkiye de olacak. Asrika olacak, konfedere devlet olacak. Başkan tarafından yönetilecek, başkenti İstanbul olacak, resmi dili Arapça olacak. Bahçeli ne diyor? Bunlara destek veriyorsun. Bu anlayış sarayda başdanışmanlık yapıyor. Bu ülkenin mücadelesini veriyorum.

Yolunu kaybeden bir MHP var. Erdoğan da sormak isterim, bunlar senin yanında hizalandılar. Sana ne danışmalığı verdiler? İstihbarat örgütleri, Dışişleri Bakanlığı var. Sen bunları ne için kullandın? Sen kim olursan ol, CHP'lileri korkutamazsın. Bu para için mehdilik hikayeleri anlatan şirketin karşısında daha güçlü, daha kararlı şekilde durmalıyız, duracağız. Karşımızda kendi uydurdukları din zırhına bürünmüş bir yapı vardır. Anadolu'nun irfanına tehdittir.

Samimi Müslümanlar bunun karşısında dimdik durmalıdır. Buradan benzer tüm yapılara mektupçu mafyalara, kendini derin devlet ilan etmiş müptezellere sesleniyorum; haddinizi bilin. Karşınızda Kuvva-i Milliyeciler, CHP vardır."