Lübnan'daki Filistinliler, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde 9 kişiyi öldürmesi ve İsveç ile Hollanda'daki Kuran-ı Kerim'e yönelik saldırıları protesto etti.

Ülkenin güneyindeki Sayda kentinde yer alan Ayn el-Hilve Mülteci Kampı ve El-Miyye Miyye Mülteci Kampı ile doğudaki Baalbek kentinde yer alan El-Celil Mülteci Kampı'nda gösteriler düzenlendi.

Gösterilere katılan Filistinliler, İsrail ordusunun Batı Şeria'da Filistinlilere karşı sürdürdüğü baskın ve ihlallere tepki gösterdi.

Filistinli yetkililerden Cemal Hattab, Ayn el-Hilve Mülteci Kampı'nda düzenlenen gösteride İsrail güçleri tarafından Cenin Mülteci Kampı'na yapılan baskın ile İsveç ve Hollanda'da Kuran-ı Kerim'e karşı işlenen suçların protesto edildiğini söyledi.

Hattab, İsrail'in Cenin Mülteci Kampı'na yönelik baskınını, kadın ve çocukları öldürmesini insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak nitelendirdi.

Lübnan'daki Fetih Hareketi yöneticilerinden Münir el-Makdah da Cenin ve işgal altındaki diğer Filistin topraklarının yalnız olmadığı mesajını vermek istediklerini belirtti.

İsrail güçlerinin Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na dün sabah düzenlediği baskında 9 Filistinli öldürülmüştü.