Ekonomik bunalımın had safhaya çıktığı Lübnan'da cinayet oranları geçen yılın aynı dönemine göre %18'lik bir artış gösterirken, intihar vakaların da ise bu oran %7,8 seviyesinde.

Birleşmiş Milletler'in verilerine göre Lübnan nüfusunun neredeyse dörtte üçü yoksulluk içinde yaşıyor.

Küresel Duygular Raporu'na göre 100'den fazla ülkeyi araştıran Gallup, Lübnan'ı dünyanın en öfkeli ülkesi olarak derecelendirdi. Lübnan'daki katılımcıların neredeyse yarısı, ankete katılmadan önceki gün de dahil olmak üzere düzenli olarak öfke yaşadıklarını bildirdi.

Ülkede artan şiddetten en çok etkilenen gruplardan biri de kadınlar. Özellikle ev içinde onlara yönelik saldırganlığın artması ve kadına yönelik şiddete karşı kamuoyunun tepkisinin olmaması onları günlük belirsizliğe mahkûm ediyor.

Lübnan'da ard arda yaşanan; 2019 protestoları, pandemi ve Ağustos 2020'deki Beyrut limanındaki patlama ülkede krizler salmanın yaşanmasına neden oldu.

Ülkeden elde edilen verilere göre, 2022'nin ilk 7 ayında 83 intihar vakası gerçekleşti. Bu rakam 2021 yılının aynı döneminde 72'idi. Diğer bir veride ise, ülkede her 6 saatte bir intihar girişimi yaşanıyor. Bu verilerin ülkedeki asıl gerçek verileri yansıtmıyor. Toplumsal normlardan dolayı yaşanan olayların rapor edilmediği ülkede yaşanan daha büyük dramın yansımasına engel oluyor.