BEYRUT (AA) - Lübnan, ABD'nin yaptırımı altındaki İran'a ait Meraj Hava Yolları'nın Hizbullah'a silah taşıdığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Lübnan İçişleri Bakanı Besam Mevlevi, Lübnan Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Fadi el Hasan ile birlikte Beyrut Rafik Hariri Uluslararası Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.

Havalimanındaki incelemelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mevlevi, kasım ayında Tahran ve Beyrut arasında uçak seferlerine başlayan ABD'nin yaptırımı altındaki Meraj Hava Yolları hakkında çıkan iddialara değindi.

Lübnan'ı koruma ve yasaları uygulamada kararlı olduklarını belirten Mevlevi, Lübnan Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Fadi el Hasan'ın tüm bilgilere sahip olduğunu ifade etti.

Hasan ise İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Meraj Hava Yolları üzerinden Lübnan'daki Hizbullah'a silah taşıdığı iddialarına ilişkin tüm haberlerin asılsız olduğunu söyledi.

Söz konusu hava yolunun ilk defa Beyrut'a 14 Kasım'da sefer düzenlediğini belirten Hasan, şirketin tüm güvenlik yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirtti.

Bazı Körfez ve İsrail medyasında daha önce çıkan haberlerde, İran'ın Meraj Hava Yolları üzerinden Lübnan'daki Hizbullah'a silah taşıdığı iddia edilmişti.

ABD Hazine Bakanlığı, 24 Mayıs 2018'de, İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hizbullah ve Suriye'deki Esed rejimi için silah, milis ve para taşımacılığı yaptığı gerekçesiyle Meraj Hava Yolları ile diğer birkaç hava yolu şirketini yaptırım listesine almıştı.