Lübnan ordusunun internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre, başkentteki Beyrut Deniz Üssü'nde, İtalya'nın Lübnan ordusuna destek amacıyla hibe ettiği bir donanma gemisi ile 3 askeri teçhizatın teslim töreni düzenlendi.

Törene, Lübnan Genelkurmay Başkan Yardımcısı Ziyad Nasr, İtalya'nın Lübnan Büyükelçisi Nicoletta Bombardieri ile İtalya Silahlı Kuvvetleri Askeri Operasyonlar Komutanı General Francesco Paolo Filiolo’nın katıldığı belirtildi.

General Filiolo tören sırasında yaptığı konuşmada, "iki dost ülke arasındaki ortaklığın önemine" vurguda bulunduğu ve "ülkesinin Lübnan ordusuna askeri yardım sağlamayı sürdüreceği taahhüdünü" hatırlattığı bildirildi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberinde yer alan İtalya'nın Beyrut Büyükelçiliği'nin açıklamasında ise iki ülke arasındaki iş birliğinin devam ettiği ve 2022 sonuna kadar daha fazla teçhizatın Lübnan ordusuna ulaşmasının beklendiği duyuruldu.

İtalya ve Fransa'nın Haziran 2021'de ortak düzenlediği ve 20 ülkenin katıldığı video konferansta, Lübnan'da yaşanan ekonomik krizin etkilerini azaltmak amacıyla katılımcı ülkeler Lübnan ordusuna acil yardım sağlama konusunda anlaşmıştı.