Libya’da Temsilciler Meclisine bağlı komite hükümet ve başkanlık konseyinin yeniden kurulması hususunda çağrıda bulundu.

Komiteden, Libya Yüksek Seçim Komisyonu Başkanı İmad es-Sayih ile başkent Trablus'ta düzenlenen toplantı sonrası yazılı açıklama yapıldı.

Sayih'in cumhurbaşkanlığı seçimleri için nihai aday listesinin açıklanmasının neden mümkün olmadığının sebepleri hakkında bilgi verdiği kaydedilen açıklamada, "mevcut otoritenin elde edemediği istikrarı sağlamak" amacıyla ülkedeki yürütme organının (hükümet ve başkanlık konseyi) yeniden kurulması tavsiyesinde bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, seçim sürecinin başarılı olması ve sonuçlarının kabulünü güvence altına almak için süre ve aşama olarak uygulanabilir bir yol haritası belirleme çağrısı yapıldı.

Ulusal Birlik Hükümeti (UBH) Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, kasım ayında yaptığı açıklamada, görevi sadece seçilmiş yeni hükümete devredeceğini bildirmişti.

Libya Ulusal Yüksek Seçim Komisyonu, 24 Aralık'ta gerçekleştirilmesi gereken başkanlık seçimlerinin 24 Ocak 2022'ye ertelenmesini önermişti.